INSCRIPCIONS X FIRA DE SERRATEIX 5 DE MARÇ 2023

X FIRA DE SERRATEIX

Dia: Diumenge 5 de març de 2023 durant el matí.
Lloc: Plaça Monestir Serrateix
Inscripció: 20€ per parada i/o expositor que s'abonaran el mateix dia en efectiu
Es donaran 2 tiquets per esmorzar per parada i/o expositor.
Hora d'arribada: 07:00-08:00 del matí
Hora sortida: 15:00 aproximadament.

Ajudes escolars curs 22-23

AJUDES ESCOLARS CURS 2022-23
Parvulari 100€
Primària 200€
ESO  300€

Els alumnes han d’estar empadronats al municipi  de Viver i Serrateix juntament amb la  unitat familiar, en el moment de les inscripcions  al curs escolar 2022-23.
Enviar les dades següents al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o en paper a l'ajuntament  fins el 30 de setembre del 2022

LES AJUDES S'ABONARAN DURANT EL TERCER TRIMESTRE DEL 2022

NOM ALUMNE:
ADREÇA:
CENTRE ESCOLAR:CURS ESCOLAR:
NUM.COMPTE CORRENT:
TITULAR NUM.COMPTE: 

IX FIRA DE SERRATEIX 6 DE MARÇ DEL 2022

IX FIRA DE SERRATEIX

LA REALITZACIÓ DE LA IX FIRA QUEDARÀ CONDICIONADA PER LES RESTRICCIONS I MESURES SANITÀRIES QUE SIGUIN VIGENTS EL 6 DE MARÇ DEL 2022

Informació necessària per si voleu venir com a paradistes i/o expositors a la IX FIRA DE SERRATEIX

Dia: Diumenge 6 de març de 2022 durant el matí.
Lloc: Plaça Monestir Serrateix
Inscripció: 10€ per parada i/o expositor. Es cobraran el mateix dia en efectiu
Es donaran 2 tiquets per esmorzar per parada i/o expositor. (condicionat a les mesures sanitàries del moment)
Hora d'arribada: 07:00-08:00 del matí
Hora sortida: 15:00 aproximadament.

-Indicar el nom comercial amb que us presenteu.
-Especificar el tipus de producte que ofereixen o exposen.
-Els m2 que necessiten.

Contacte Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Contractació a través de plans locals d’ocupació de 2 peons de manteniment pel municipi de Viver i Serrateix

 

Ajuntament de Viver i Serrateix

ANUNCI

Per resolució d’alcaldia de 16 de juliol del 2021 , s’ha aprovat la convocatòria i les bases específiques per a la contractació a través de plans locals d’ocupació de 2 peons de manteniment pel municipi de Viver i Serrateix en relació amb el programa “Pla de reactivació de l'ocupació” i el programa de “Dinamització de l'ocupació per a municipis de fins a 10,000 hab” de la Diputació de Barcelona. Les bases es publicaran íntegrament a la web de l’Ajuntament de Viver i Serrateix , i al tauler d’edictes de la Corporació . Les instàncies es poden presentar a l'Ajuntament de Viver i Serrateix o telemàticament dins el termini de 15 dies naturals comptat des del dia de la publicació l'anunci de al tauler d’edictes.

 

ANUNCI

BASES CONVOCATORIA

DECRET D'ALCALDIA

DECLARACIO JURADA

SOL.LICITUD

 

Sant Joan de Montdarn

SANT JOAN DE MONTDARN

A redós del roc de Sant Joan

Situació i Història En una plana, que mira a les muntanyes prepirinenques, se situa l´església de Sant Joan de Montdarn, el centre del poble. Prop de l´església i en altres indrets com Cal Peirot, Corderoure, Caselles i Cal Gendret, hi trobem restes d´època íberoromana. El nom de "vila de Sant Joan des de l´antiguitat", sembla que es refereix a l´existència de vida eremítica en època visigòtica (segles VI-VII). En el segle IX, el comte Guifré el Pelós va repoblar aquestes terres i hi va fundar un monestir de clergues, que donà al de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). Sant Joan va ser una cruïlla de camins de traginers. Podem destacar el mas Corderoure, que fou hostal, i Les Cots, casa pairal del metge Cots, doctor, pagès i escriptor. Llocs d´interès

L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT JOAN

En els segles VI-VII, a l´indret de l´actual temple, hi havia vida eremítica; a la paret de roca, sota de l’absis, hi van obrir una cavitat, que és un Eremitori.

L'Eremitori, al centre de la roca

El 899, es fundà el monestir de clergues, filial del monestir de Sant Joan de les Abadesses. L´any 922, Emma, abadessa del monestir de Sant Joan de les Abadesses i filla del comte Guifré, hi va fer construir una nova església d'estil preromànic. Les set tombes antropomorfes excavades a la roca que hi ha a l´entorn de l´església és l'únic testimoni que n'ha quedat. La capelleta excavada al Roc de Sant Joan segurament també hi pot tenir relació. En el segle XI, es va suprimir el monestir i Sant Joan quedà com a simple parròquia. Llavors es va aixecar una església romànica, de la qual només ens n´ha quedat l´absis amb decoració llombarda.

L'absis romànic

L'interior de l'església, restaurat en els anys 70

El temple va ser ampliat en el segle XIV i especialment en el XVIII; l´any 1784 es va fer l´última modificació, donant-li la fisonomia que té avui.

L'església i la rectoria

EL ROC DE SANT JOAN

A l´oest de l´església, trobem aquesta peculiar construcció. És una capelleta excavada en una paret de roca. Es formada per tres arcs de mig punt en degradació. Dins hi ha una imatge de Sant Joan Baptista. Sembla que es pot relacionar amb els primers temps del Cristianisme en aquesta contrada. S´hi fa una processó per Sant Joan, el 24 de juny.

La capelleta del Roc de Sant Joan

La processó

EL ROC DE LA FANTASMA

En el camí de Viver a Sant Joan de Montdarn, al lloc anomenat el Clot de la Fou, hi ha un gros penyal conegut com el Roc de la Fantasma. Es conten diverses històries de traginers, bandolers i fantasmes lligades a aquest pas estret del camí ral. Al costat hi ha una font.

CAPELLES PARTICULARS

Sant Martí del Balaguer És una petita església, situada dalt d´un estratègic turó, prop del mas Balaguer. És romànica del segle XII amb una nau i un absis. S´hi diu missa per Sant Martí, el novembre.Per la vora, hi discorre un camí medieval, provinent de Cardona amb senyals del pas dels animals gravades a la roca. El Roser de Les Cots Enganxada a un cantó del mas de Les Cots, hi ha la capella dedicada a la Mare de Déu del Roser. És obra del segle XVII. Conserva un retaule fet de guix policromat. S´hi diu missa pel Roser d´octubre.  

Continuar llegint

Ajuntament de Viver i Serrateix |  NIF: P0830900G
Casa de la Vila | 08679 - Viver i Serrateix | Tel. 938204922
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Pagina creada per berTIC Informàtica